Luethan tämän ennen yhteydenottoaKun otat yhteyttä...

 tee se mieluiten sähköpostilla pyrypilvi@gmail.com

Kerro siinä itsestäsi, perheestäsi ja onko sinulla kokemusta gööteistä yms. Sähköpostista jää jotakin konkreettista ja saan lukea sen silloin, kun minulla on aikaa keskittyä ja voin lukea sen tarvittaessa uudelleen. Puhelimessa menee usein tärkeät asiat ohi tai eivät muuten jää mieleen. Varsinkin silloin, kun kyselyjä tulee useampi päivässä tai juuri soittohetkellä itselläni on joku asia kesken.

Mieti, onko sinulla/perheelläsi oikeasti aikaa koiralle. Onko pennun ottaminen perheenjäseneksi koko talouden yhteinen päätös? Se tarvitsee paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja sopivasti tekemistä, varsinkin pienenä, että oppii talon tavoille. Vilkas pentu saattaa tuhota paikkoja, jos sitä ei opeteta tarpeeksi. 

Oletko valmis huolehtimaan koirasta 10-17 vuotta, niin hyvinä kun huonoina hetkinä?

Minulta ei voi varata pentuja. Ei ennen eikä jälkeen synnytyksen. En varaa enkä lupaa kellekään pentua, ennen kuin olen ostajaehdokkaat tavannut. Pentujen luonteet alkavat tulla esille noin 4-5 viikon iässä ja valitsen jokaiselle koiralle sopivan kodin. Toiveita toki voi ja saa esittää mm. haluaako uroksen vai nartun. Meillä ei myöskään myydä pentuja hännällä tai ilman. Lähtökohta on, että pennun luonteen ja tulevan kodin pitää sopia mahdollisimman hyvin yhteen.

Kun tulet käymään, toivon että…

■ mietit etukäteen kauanko aiot viipyä ja tule suhteellisen täsmällisesti varsinkin silloin, jos on pentuja. Luonani saattaa käydä sinä päivänä useita ihmisiä. Pentujen pitää saada välillä levätä omassa rauhassa.

■ olet oikeasti kiinnostunut juuri näistä pennusta

■ jätät ihan pienet lapset kotiin, koska keskustelu lapsia vahtien ja hoitaen on mahdotonta. (Tai sovit niistä etukäteen kanssani.) Koira elää perheessä 10-17 vuotta. Lapsi ehtii kyllä koiraa nähdä sitten myöhemmin. Pennut purevat, pissaavat, kakkaavat ja käyttäytyvät muutenkin huonosti. Niitä ei saa nostella syliin, eikä niiden seassa voi maata. Pennut kulkevat asunnossa, joten eritteitä voi olla sukissa ja vaatteissa täältä lähtiessä.

■ laitathan paperille tai mietit etukäteen mitä halua kysyä (pentujen kanssa puuhatessa saattaa jotain olennaista jäädä kysymättä)

■ laitat päällesi sellaiset vaatteet, että pentujen puremiset ja pienet kakat tai pissat eivät niissä haittaa. (eritteet siivotaan lattialta heti pois, mutta silti niitä sieltä aina löytyy kun selkänsä kääntää)

Minä edellytän,

että kasvattini terveystarkastetaan. Jokainenhan aina haluaa pennun "terveistä yhdistelmistä", mutta ei tunnu ymmärtävän, että jalostustyötä ei voi tehdä, jos ei saada luotettavasti selville, mitä tämä kyseinen yhdistelmä jättää jälkeensä. Tarvisen siis kaikista jälkeläisistä tiedot. Se ei ole mahdoton tehtävä ja vaatii yleensä vain kaksi käyntiä eläinlääkärin vastaanotolla. Kerron niistä tapaamisen yhteydessä mielelläni lisää.

Tapaamisen tarkoitus on, että sinä pääset tutustumaan koiriini ja minä sinuun. Luonani saa tulla käymään myös jo silloin, kun täällä ei ole vielä pentuja. Jos käykin niin, että olet hankkimassa pentua jo jostain muualta, niin toivon, että ilmoitat asiasta minulle, vaikka sähköpostilla. Se on reilua sinulle ja minulle.

Göötti ei ole ulkotarhakoira. Sadepilven pennut eivät lähde koteihin, joissa koiria pidetään jatkuvasti ulkona tarhassa.

Göötti on ihmisen lähellä viihtyvä koira ja haluaa kulkea mukanasi joka paikkaan. Istua vessan oven takana vahtimassa, yleensä sisäpuolella, päivystämässä eteisessä niin, että olet aina lentää nenällesi ja tapittamassa sinua tiiviisti silmiin 1-2 tuntia ennen ruoka-aikaa.

Minä toivon, 

että olet valmis pitämään minuun yhteyttä myös koiran kasvaessa, tulevinakin vuosina. 

Oli sitten kyseessä hyviä tai huonoja uutisia. Toivon huonoinakin päivinä kuulevani teistä.

Kasvattieni elämä siis kiinnostaa minua myös sen jälkeen kun ulko-ovi sulkeutuu.


♥ ♥ ♥ Kasvatan näitä koiria harkiten ja rakkaudella.
Ja haluan valita niille parhaat mahdolliset kodit ♥ ♥ ♥

Yhteystiedot

Tuulikki Sundell

Orivesi

0407051774

pyrypilvi@gmail.com