Kasvattaja


Historiaa

Koirainnostukseni alkoi, kun täytin neljäkymmentä. Minulla ei koskaan aikaisemmin ollut koiraa siitä yksinkertaisesta syystä, että olen pelännyt koiria. Mutta elämään tuli vaihe, jolloin sellaiselle olisi aikaa ja uskoin, että pelosta pääsee siedättämällä eroon.

Olin aina pelännyt isoja koiria, eikä pienetkään saaneet sympatiaa, rapsutuksista puhumattakaan. Koirat olivat olleet kivoja vain kuvissa. Sekin kiva loppui kun 18-vuotiaana lattialla istuessani kaverin mäyräkoira hyökkäsi naamaani kiinni. Sillä seurauksella, että ylähuuli repesi kulmahampaan viillosta nenän alta melken kokonaan halki. Se tikattiin huulen päältä ja suun sisäpuolelta ja arpi onkin vuosien saatossa häipynyt miltei olemattomiin…

Pyry saapui taloon

Adavalls Ben Goliat Jr. syntyi 18.1 2007 ja muutti meille 19.3. Ja oppi kutsumanimen Pyry.

Minun ensimmäinen koirani!

Minulle sanottiin koiranpentua kotiin hakiessa, että: "Näillä on tapana lisääntyä. Kun otat yhden, niin kohta sinulla on toinen". Kyllä minä silloin ajattelin, että yksi riittää.

Koirapelosta ei ollut tietoakaan, kun pentu tuli taloon. Kasvoin siinä koiran mukana. Nykyään en pelkää isojakaan koiria, mutta varovainen olen.

Mutta... Niin se mieli muuttuu. Pyry oli ihana luonteeltaan ja rakastettava, mutta sitten tuli sellainen tunne, että se kaipasi kaveria.

Ja sitten saapui Pilvi

Tuli tilaisuus ottaa sijoituskoira. Pentu oli Bodeneis Fanny Fasta, syntynyt 05.05.2009, joka sai kutsumanimekseen Pilvi.

Pilvin kanssa käytiin monet "mätsärit", pentunäyttelyitä ja ryhmänäyttelyitä ja kansainvälisiä näyttelyitä. Ulkomaillakin monta kertaa. Nyt näyttelyharrastus on jäänyt unholaan.

Näyttelyissä käymisestä oli tullut harrastukseni Pilvin kasvattajan ansiosta. Kehän laidalla oli aina ystävällisiä gööttien omistajia neuvomassa, että mitä tehdään ja koska "menes nyt sinne" ja "menes nyt tonne". Aina sai apua ja aina neuvottiin kehän laidalla. Niistä reissuista tuli sosiaalisesti tärkeitä tapahtumia.

Monista göötin omistajista on tullut kavereita ja joistain jopa hyviä ystäviä.

Kasvattajaksi

Pilvin sijoituspennut (Cimillan X-pentue) syntyivät 2012 kotonani. Kasvoivat ja muuttivat luotani omiin koteihinsa. Homma oli suhteellisen työläs, mutta niin antoisa.

Silti sain kipinän käydä itse kasvattajakurssin, jonka kävin heti seuraavana vuonna, jollon hain myös kennelnimen. Olin suunnitellut silloin ensimmäistä pentuetta ja tiesin, että haluan tehdä kasvattajatyötä. 

Tarkoitukseni on saada aikaiseksi terveitä ja hyväluonteisia koiria. Kaikki jalostukseen käyttämäni koirat on geenitestattu ja kattavasti tutkittu. Olen myös sitoumuskasvattaja ja noudatan Kennelliiton ohjeita ja suosituksia.

 Teen tätä työtä rakkaudesta näihin ihaniin, pieniin suuriin koiriin.🐾